Waarom ik niet meer blog…

Hallo lieve lezers,

 

Gooi ik plots deze blog helemaal over een andere boeg! Eventjes serieus…

Sommigen onder jullie vragen zich misschien af waarom ik zo weinig blog tegenwoordig.
Daar zijn verschillende redenen voor en die zal ik jullie hieronder uitleggen:

  • Gewoon te veel ideetjes hebben…
  • Waarover moet ik nu schrijven? (thema?!)
  • Soms gewoon niet aan denken…
  • Meer gefocust op Instagram…
  • Te snel opgeven en denken dat niemand dit leest…

20180219992595073

Het is zo moeilijk om een blog te onderhouden! Oké, dit wist ik wel al van te voren maar toch leek het me het proberen waard. Zelf ben ik een creatief persoon en dat kan soms wel eens een nadeel vormen bij het schrijven van een blog. Zo zijn er veel ideetjes waarover je achteraf niet meer schrijft, omdat er dan weer iets anders in de plaats komt.

Waarover moet ik nu schrijven? Er is eigenlijk altijd wel een onderwerp dat er (min of meer) uitspringt, maar veel bloggers werken met een thema; beauty, food, … Wil ik ook wel met een thema werken of schrijf ik er gewoon op los?

De laatste tijd lijkt het me beter om iets anders te gaan doen en soms denk ik gewoon niet meer aan bloggen. Sinds ik noodgedwongen afscheid nam van ‘my dear beloved’ iPhone, mis ik gewoon de mooie en kwaliteitsvolle foto’s. Nu heb ik een Moto G5, waar op zich helemaal niets mis mee is, MAAR foto’s nemen van hoge kwaliteit zit er dus niet meer in. Er moet zoveel bewerkt worden dat eindresultaat er soms niet meer uitziet. Ook al vind ik de camera op mijn smartphone niet meer super, toch focus ik me tegenwoordig wel meer op Instagram. Het lijkt me zo leuk om gewoon met weinig tekst en veel beelden te werken. Bij een blog is het soms wel eens het tegenovergestelde; dan blokkeer ik even en weet niet meer wat schrijven.

De weinige volgers die deze blog volgen, lezen ook echt wel mijn posts en daar ben ik zo ontelbare keren dankbaar voor. Het probleem is gewoon dat ik te snel opgeef wanneer ik merk dat er weinig of geen lezers zijn; zo ook de interactie met hen. Ik denk dan ook dat echt niemand deze blog leest.

Om met een positieve noot te eindigen wil ik iedereen die de moeite neemt om mijn blog te lezen bedanken. Een blogpost schrijven is nog steeds iets waarin ik mijn hart en ziel stop, dus blijf ik dit zeker en vast verderdoen!

Fijne dag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s