Weekende weg: Brugge

 
 
 
Er was eens… 
 
Een kei-gezellige stad met tal van trappenhuisjes.. 
 
Een stad met ministraatjes waar achter elk klein voordeurtje een familie verscholen zit. 
Een stad met lekkere chocolade en mooie gebouwen. 
 
DIT IS BRUGGE
 
Wij zijn eigenlijk een koppel die op zoek gaat naar nieuwe dingen in steden en landen die we nog niet echt goed kennen. Samen zijn we al op avontuur gegaan door Dublin, Londen, Rockanje, Disneyland Parijs, de Efteling, … Maar deze keer zochten we het eens in eigen land en ik moet zeggen… Het viel echt enorm goed mee. 
 
 
We verbleven in het Velotel te Brugge. Een hotel, vrij rustig gelegen met enorm behulpzaam personeel.  Aan het hotel liep er een paadje die ons naar de schapen bracht. De ideale wandelplaats na een diner voor twee. Zo gezellig en rustig… Dit hadden we echt nodig. We waren toch niet van plan om de eerste avond al meteen de drukke stad in te gaan.

 

 
Dag 2: Een dagje zon, zee, strand:
 
De dag nadien kwam ik op het idee om de trein te nemen naar zee. In de voormiddag zijn we de stad Brugge al even gaan verkennen om dan vervolgens onze auto te parkeren aan het station en daar de trein te nemen naar Oostende.. (tsjoeke tsjoeke tuut) 
Na een klein kwartiertje kwamen we al aan en ik zag meteen iets wat ik zeker eens moest uitproberen. Daar stond het dan, aan het station. De Magnum pop up store… Oh jeetje, daar kan ik geen nee tegen zeggen. Je kan kiezen tussen een gepersonaliseerde magnum of een Magnum Double. Natuurlijk koos ik voor een gepersonaliseerde. Man, was die lekker.
Eerst nemen ze een ‘naakte’ magnum uit het papiertje. Geen chocolade, enkel vanille-ijs. Dan vragen ze je welke chocolade je er rond wilt; Wit – melk – puur. Je kon daarna kiezen voor verschillende toppings. Ik koos rozenblaadjes, merengue stukjes en kokosrasp. Als finishing touch koos ik de caramel saus. Ik heb nog het water in mijn mond als ik de foto bekijk. 🙂
 
Uiteindelijk gingen we op stap naar het strand. Een beetje wandelen langs de dijk en een heerlijke Q-cocktail drinken in het Q-beach house. Dit mag je zeker niet overslaan als je naar Oostende komt. We gingen een kijkje nemen naar de letters die op het strand staan in de vorm van ‘You make us Q’. Blijkt dat mijn mama, papa, oma, liefje, hondjes en ik er verschillende keren tussenstaan. Zalig. 
De avond viel en we hadden een reservatie staan in restaurant Unami. Dit is gelegen vlak naar de kinepolis in Oostende. We kregen een tafeltje aangeboden met zicht op de Wellington golfbaan. Ik denk zelfs dat dit het beste tafeltje was van heel het restaurant.
Op de tafel lag een lange lijst met allemaal heel lekker eten. Je kon dan zoveel nemen als je maar wou. Dat moest je aanduiden op de lijst en dan kreeg je een portie van al dat lekkers. Een heel handig systeem. Dit zouden ze meer moeten invoegen in restaurants. De porties waren niet al te groot dus je kon enorm veel verschillende dingen proeven. Zéker een aanrader. 
De dag was stilaan aan zijn eind aan het komen en de zon ging onder op het strand. We wandelden nog even op het strand en namen natuurlijk wat romantische pics 😉 . 
 
Dag 3: onze allerlaatste dag in Brugge. 
 
Aan alle mooie liedjes komt een einde… Maar dit is nog maar het begin van onze reisavonturen als koppel. Er komen er ongetwijfeld nog fantastische reisjes, citytrips en weekendjes aan. 
We hadden onze auto terug geparkeerd aan het station in Brugge. De handigste parking ooit. Je kan er je auto parkeren voor een hele dag aan een goedkoop tarief en het centrum ligt op wandelafstand van het station. We waren gepakt en gezakt richting een rustig park getrokken. Het Elisabeth park dicht tegen het station. Dit was het beste idee dat in ons opkwam dit weekend. We doen een picknick met de dingen die we het liefste hebben. 
 
We kochten heerlijke kazen in een klein slagerijtje in het centrum van Brugge. Heel erg schattig. Zoals je op de foto hiernaast ziet, is een een zeer klein slagerijtje, maar binnen hebben ze enorm veel keuze in vlees, kaas en alle benodigdheden die je zou willen om er een gezellige picknick van te maken. De vriendelijke man achter de toonbank gaf ons zelf plastic bestek mee omdat er nog veel mensen over de vloer kwamen met hetzelfde idee als ons. We kozen voor drie soorten kaas, salami met nootjes, een potje groene olijven en lookbroodjes. De twee glaasjes witte wijn, desperados en somersby kochten we in de lokale supermarkt. Meer hadden we niet meer nodig…
 
Na de supergeslaagde, gezellige, romantische,… picknick besloten we om nog even de stad te bezichtigen met zijn prachtige gebouwen. 
We wandelden langs de kleine straatjes en zagen heel wat toffe huizen te huur en te koop staan. Jammer dat alles zo duur is, anders kocht ik zeker een huisje in Brugge (hihi). 
 
Dit was het dan… Het einde van ons weekendje Brugge (+ Oostende). 
Ik ben zo blij dat ik dit alles kan beleven met een man die dezelfde passie deelt als mij. Veel zien van de wereld, maar ook van eigen land… en natuurlijk ook de passie van eten *knipoog*. Ik wil daarom nog eens speciaal deze jongeman bedanken om deze leuke momenten te delen met mij. Ik zie je graag.
 
 
Als jullie ook op reis gaan, wil ik jullie heel veel plezier wensen en vergeet niet:
“What i like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.”
― Karl Lagerfeld
 
x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s