I need some Vitamine Sea

24 februari, de dag dat we Toerist in Eigen Land werden voor een weekend …
Hallo liefste peeps,
Het Lief en ik besloten om eens een laat Valentijnsweekendje te boeken in eigen land.
We besloten samen om naar Oostende te gaan, waar we écht heel graag naartoe gaan. De koffer stond al klaar en we stapten met een ‘good mood’ de auto in, op naar de Kust !!!
We verbleven in B&B Chambre d’O, gelegen in de Plantenstraat. Aan de voordeur stond de vriendelijkste vrouw, Conny, om ons te ontvangen en te begeleiden naar onze kamer. Deze kamer is echt helemaal ons ding! De mooie, krakende, houten vloer en de badkamer… superleuk interieur.  Aangekomen op de kamer zagen we meteen een fles cava staan met twee glazen en rozenblaadjes op het bed. ZA-LIG begin van het weekendje weg!

 B&B Chambre d’O is zéker aan te raden!
  • De meest vriendelijke mensen ooit.
  • De kamer die wij hadden was gelegen aan de straatkant, maar we hebben geen last ondervonden.
  • Gezellig rijhuis
  • Wij bleven heel graag ook eens op de kamer. Je vindt beneden in de ontbijtruimte gezelschapsspelletjes etc.
  • Rustige ontbijtruimte met een prachtig tuintje waar je kan genieten van het geluid van de meeuwen.
  • Kortom, één van de beste B&B’s die we al gedaan hebben !!!
Wanneer wij een uitstap plannen, zoeken we ook meteen restaurantjes uit. Er is altijd een ruime keuze aan de Kust om te eten. De eerste avond kozen voor het kleine, gezellige Italiaans restaurant Bajatzu.
Het heeft uitstekende beoordelingen en daar wil ik er gerust nog eentje bijschrijven ook.
Je waant je zelf in het zonnige Italië als je daar binnengaat. Italiaanse muziek klinkt door de speakers en langs je neus passeert een geur van verse basilicum en knoflook.
Wij zaten aan een klein tafeltje aan de deur, langs de kant van het pleintje.
Onze menu: 
* Antipasti plank voor 2 personen
* Aperol Spritz
* Zelfbereide ravioli met spinazie, ricotta, tomaatjes en basilicum
 
De tweede avond gingen we in Unami eten, net naast Kinepolis Oostende(waar we later die avond nog naar de film Split gingen kijken). We zijn hier al een keertje komen eten en het is er echt de moeite waard. Je betaalt een vast bedrag. In die prijs zit inbegrepen, koude en warme voorgerechten a volonté, soep, al de keuzegerechten die je wil en het dessert. Deze keuzegerechten bestaan allemaal uit kleine porties, wat je niet kan opeten rekenen ze bij de prijs. Je kiest dus zelf wanneer je stopt met genieten van de Japanse, Thaise, Chinese, … tapasgerechten.
Daarna keken we uit naar de film Split. Het gaat over een jongen, Kevin, met 23 – eigenlijk 24 –  persoonlijkheden. Hij kidnapt 3 jonge meisjes en die maken allerlei avonturen mee met Kevin z’n persoonlijkheden. Ik was helemaal mee in het verhaal dus ik vind de film in ieder geval een kijkje waard. Met onze Bongobon ‘Movie & Bubbels’ konden we dubbel zo hard genieten van de film met twee flesjes cava.
Op zondag besloten we om een koffie te gaan drinken in koffiebar De Familie Janssen. Joy Anna Thielemans schreef er een leuke recensie over in een magazine van de Kust dus wij besloten deze eens uit te proberen.
Ik koos voor een Witte Chocolademelk en Het Lief voor een Dubbele Espresso.
We hadden gereserveerd in TAO, gelegen in de Langestraat. Ik zag het wel zitten om een visteppanyaki te eten en Kevin natuuuuuurlijk ook, maar dan met vleesjes. Van een uitgebreide lunch gesproken!!
De rest van het weekend genoten we van een tocht op de overzetboot naar het Fort Napoleon en een fietstochtje op de pier. De overzetboot in Oostende is gratis en vaart altijd heen en weer van de ene kant van Oostende naar de andere, ondere andere waar de Oude Vismijn zich bevindt. De stadsfietsen zijn ook gratis te huren. Wij huurden ze op de gratis parking aan het Maria Hendrikapark. Fietsen is altijd leuker met twee, we hadden het dan ook enorm naar onze zin en lachten wat af. Het is zo leuk om iemand te hebben waar je al deze momenten kan mee delen. Genieten van het leven is zo belangrijk, maar wat nog belangrijker is, is dat je al deze momenten koestert.
Maar aan alle mooie liedjes komt uiteraard jammer genoeg een einde.
 Ik kan jullie alleen maar meegeven dat Toerist in Eigen Land zijn best leuk kan zijn. Je hoeft niet altijd naar het buitenland te gaan om leuke dingen te beleven.
Geniet gewoon van ons kleine België en have lots of fun !
xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s