Dé nieuwe Lunch & Dine in eigen streek !

Phoe! Ook altijd zo’n honger?

Je zou mij kunnen omschrijven als iemand die heel graag nieuwe dingen probeert op culinair vlak.
Op Facebook zag ik regelmatig iets voorbij komen over ‘The Phlox’. Heel raar, maar ik stond er verder niet bij stil tot ik zag dat het een nieuwe Lunch & Dine was in onze eigen streek, nl. Everbeek.Mijn vriend en ik besloten ook een kijkje te gaan nemen met de bedoeling een kleine lunch te nuttigen, maar wat we te zien kregen hadden we totaal niet verwacht…

Deze Lunch & Dine is gevestigd in de Reepstraat te Everbeek. De zaakvoerders Dieter en Danitza stonden bij het binnenkomen klaar om ons te ontvangen. Meteen werd ons een tafeltje voor twee toegewezen. Hoe leuk is dit? Pas dan drong het tot mij door dat alle tafels eigenlijk oude naaimachines waren van het merk Singer. Wat een tof concept! Het interieur is voornamelijk donker gekleurd met hier en daar enkele lichte toetsen. Heel modern wel, maar iedereen –  jong en oud(er) – zal zich hier zeker op zijn gemak voelen.

Beginnen deden we uiteraard met het aperitief; geserveerd in zware, prachtig gedecoreerde glazen. Mijn vriend koos voor een Hendrick’s Gin & Tonic; gegarneerd met diepgevroren komkommerballetjes (superleuk idee!). Bij het ontvangen van de grote menukaart liet ik meteen mijn oog vallen op de Steak Tartaar. Mijn vriend was dan weer aangenaam verrast door aanwezigheid op de kaart van de Onglet à l’échalotte (“beenhouwersbiefstuk” of kraaibiefstuk met sjalottensaus).

Voorafgaand werd echter eerst een héérlijk hapje en een soepje geserveerd; nl. een mousse van Breydelham en een romige aspergesoep. Van een heerlijke verrassing gesproken! De verse sneetjes brood werden bovendien vergezeld van smout en gezouten boter, alsook heerlijke plattekaas en een mix van verse olijfjes.
Kortom: volop genieten van al dat lekkers, terwijl we zelfs nog niet toe waren aan de eigenlijke lunch!
En ook de hoofdgerechten stelden allerminst teleur; dit zowel in smaak als in presentatie (zoals de afbeeldingen hieronder aantonen). Zowel de Steak Tartaar als de Onglet werden op een groot, ruim bord geserveerd. Het frisse lenteslaatje mét dressing in een apart kommetje. En ook de huisgemaakte mayonaise krijgt een speciale vermelding.
 The Phlox is wat ons betreft écht wel een aanrader.
Bovendien wordt naast de ruime parking binnenkort een zuiderterras aangelegd met allerlei voorzieningen voor de kinderen.
Wij wensen Dieter en Danitza alvast heel veel succes met de zaak!
x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s