an apple a day …

Het is tijd voor de appelpluk

 
De maanden augustus-september (ook wel oktober nog) zijn de appel- en peermaanden. Dit zijn de beste maanden om verse appels en peren te plukken van de boomgaard. Het is altijd veel leuker om ze van de boom te plukken dan dat ze op de grond vallen en je er niets meer aan hebt. Want wanneer ze op de grond vallen, zijn ze al volledig rijp.
Na jaarlijkse gewoonte ga ik appels gaan plukken in Fruithoeve “Picard” te Horebeke. Normaal doe ik dit altijd met mijn papa, maar die wou deze keer al vroeger gaan. Dus wie nam ik dan maar beter mee dan Het Lief. Ondertussen werd het een leuke date met nadien een heerlijk etentje in Taverne “Faim de Ligne” te Vloesberg.
In Fruithoeve Picard zijn er drie weekends waar je naar hartelust appels kunt gaan plukken. Ons weekend was het weekend van de Jonagold en de Greenstar. We kwamen aan op de beschikbare parkingplaats in Horebeke, waar we meteen onze eigen zakken uit de koffer namen en op pad gingen.Wanneer je binnengaat in de fruithoeve kom je al meteen in een soort van onthaalpoort binnen. Daar wegen ze ook je dozen of zakken vooraleer je appels gaat plukken. Daarna stap je verder rechtdoor en daar vindt je een plaats waar ook andere soorten appels en peren liggen, die je gewoon kan kopen zonder ze te gaan plukken. Het versgeperst appelsap wordt ook zeker gesmaakt (én gekocht).
Daarna stap je gewoon verder de boomgaarden in. Er stonden wel duizenden, miljoenen appel- en perenbomen, za-lig. We gingen naar het plakkaatje “Jonagold”. Daar gingen we de gangen in en begonnen helemaal achteraan te plukken. Prachtige appels vulden onze grote zak. Roodkleurige appels met een tint van groen, lekker vers van de boom.
Het was dan ook een prachtige dag om zo’n activiteit te doen. We hadden het echt naar ons zin tussen het groen. Toen we uiteindelijk genoeg geplukt hadden, keerden we terug naar de onthaalpoort. Daar wogen ze onze zak en die woog maar liefst 10 kilogram. Met deze appels kan je allerlei heerlijke dingen maken zoals appelbeignets, appeltaart en appelmoes. Ik zie het zeker en vast al zitten.

Na de leuke appelpluk hadden we het romantische idee om nog iets te gaan eten. We kwamen aan in Vloesberg (Flobecq), waar een hele gezellige taverne is. De naam “Faim de Ligne” is ontstaan doordat vroeger voor de deur een tramstation was. Die trambaan is nu een mooi natuurwandelpad.
We namen eerst een aperitiefje. De kaas- en salamiplank was écht de moeite. Je krijg een blok kaas, een halve salamiworst, zilveruitjes, selderiezout en augurkjes. De kaas en salami moet je zelf snijden met het mes dat ze in de kaas staken. Echt een superleuke variatie van de gewone mix plank.
Daarna namen we elk een spaghetti. Het Liefje een Carbonara en ik een Bolognaise.
Het was echt heerlijk en we hopen zeker nog eens terug te gaan naar daar.

OUTFIT OF THE DAY 
 

* Laarzen – Bel & Bo (2016) 

* Blauwe broek – C&A 

* Handtas – Pronti (2016)
* Sleutelhanger – Pronti (2016) 
* Okerkleurige pull – ONLY (2016) 
* Beige blazer – Bel & Bo  (2016) 
* Sjaal met snorren – C&A
Sommige kledingstukken zijn al van vorige trends of solden, die je niet meer in de winkelrekken vindt.

Het delen van mijn blog mag altijd 🙂
Herfstige groetjes x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s