2017 😁

Follow my blog with Bloglovin

Het jaar 2016 is bijna voorbij… voorbijgevlogen.Β 
Ik weet nog goed dat we aan het aftellen waren. Vlak na het aftellen was 2016 begonnen met overal vuurwerk. En nu…? Nu blijven er nog maar wat daagjes over van dat jaar.Β 

Hoe was 2016? πŸ”™

Wel, men zegt altijd dat het met ups en downs gebeurt, zo’n jaar. Maar dat is effectief zo.
We mogen allemaal blij zijn dat we er nog zijn. Want met de afgelopen gebeurtenissen in onze wereld heeft iedereen toch geen veiligheidsgevoel meer.
Het gebeurde zelfs in ons kleine BelgiΓ«…
Het begon al in januari 2016, waar het vuurwerk in Brussel werd afgelast door terreurdreigingen. Het woord terreur hebben we wel genoeg gehoord dit jaar, jammer genoeg… πŸ‘Ž
In maart werd de gevreesde terrorist Abdeslam opgepakt. Maar toen begon het nog maar… 4 dagen na zijn arrestatie gebeurde het, zo dicht bij huis. Aanslagen in de luchthaven van Zaventem en in het metrostation in Maalbeek. De aanslagen werden opgeΓ«ist door IS. Mijn mama zat op dat ogenblik in Brussel op haar werk. Ik kon haar nergens bereiken… De paniek die dan door je lichaam stroomt, is onmenselijk. Wetende dat het nog niet gedaan is, maar nog maar het begin…

⚽
Een lichtpuntje in 2016 was, dat onze Rode duivels meededen aan het EK in Frankrijk.
We zijn niet gewonnen, maar konden toch in de kwartfinale tegen Wales spelen. Wat mij toen vooral deugd deed, is dat iedereen terug op straat kwam in grote menigten. We waren niet bang van wat er zou kunnen gebeuren, maar wel blij dat onze Duivels er stonden. De voetbalsfeer en samenhorigheid die er terug was op verschillende plaatsen in ons land. 😊
De verschillende goede doelen zoals Rode Neuzendag en De Warmste Week stonden ook enorm in de kijker. Zij verzamelden prachtig hoge bedragen. Dit toont ook weer maar eens aan dat iedereen wel kan samenwerken. Met de Rode Neuzendag hebben wij, als kinderopvang, ook meegewerkt en foto’s genomen van onze kinderen met een rode neus op. Die verkochten we aan de ouders en wij hebben daar een mooi bedrag mee gehaald.
Ook bij de Warmste Week was ik erbij. Het superconcert van Bazart in The Flame die ze opdroegen aan Hachiko VZW. Een stichting die honden opleidt om te helpen bij mensen met een handicap of epilepsie. Prachtige vzw die het zeker waard is om verder te groeien.

Bij deze zijn er toch ook heel wat lichtpuntjes dit jaar gebeurd. Gelukkig maar…Β 
Mijn gedachten zijn vooral bij alle onschuldige slachtoffers die gevallen zijn bij de aanslagen van IS. Denk maar aan Parijs, Brussel, Nice, Berlijn, … Iedereen hoopt natuurlijk dat het ooit wel eens stopt, maar daar heeft niemand een kijk op…Β 
Ik wens vooral iedereen een gezond en vredevol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s